Биография

Krassi JeliazkovВ една мразовита декемврийска нощ, в черноморската столица на България град Варна, на 21.12.1958 се ражда лицето Красимир Иванов Желязков. Още с появата си на бял свят той оглася въздуха със своя рев и недоволство. Буен и темпераментен едва 3 годишен вече е заплаха за останалите деца поради факта, че щом ги види иска да се пребори с тях и то на всяка цена. Тази жажда за живот и непрекъснато себеутвърждаване му помага да оцелее през лудите години на пуберитета, през периодите на безпаметно влюбване и житейски разочарования.

Израства в семейство на баща военен, майка домакиня и баба знахар. Наложеното му пуританско възпитание е в постоянен конфликт с неговото свободолюбие и духовен стремеж. Дълго време непрестанната му енергия остава неконтролирана и служи само за вършене на бели и създаване на семейни непрятности. Единствено музиката успява да го укроти и да наложи приемливи за него ограничения.
Завършва средното си образование със специалност монтьор на двигатели с вътрешно горене, след което кандидатства в Естрадния отдел на БДК. Тази еклектика го преследва през целият му живот. Съдбата Krassi & Evgenyнепрекъснато подлага на изпитание неговата воля и стремеж към духовно израстване. Нестихващото желание на Краси Желязков да се занимава с музика се сблъсква нон стоп с житейските реалии. Често той е заставен да се движи паралелно по двата бряга.

Срещу свиренето в групи и композирането на музика стои работата му като нощен пазач, управител на магазин Фънки Таун и клуб Фънкис Пъб, мимолетни занимания като стругаро-фрезист, служител на рентал компания и др. Непрекъснатото противопоставяне между творчество и работа стават негова запазена марка.
Krassi Jeliazkov

И до сега живота на Краси Желязков е изграден от успоредното изпълнение на няколко длъжности – артистичен мениджър, музикален продуцент, изпълнител, автор на книги, преподавател по китара и др.